Napraforgó Meseszínház

napraforgonegyarc

Műsorok:

Csodafurulya
Székely népmese alapján, ismert magyar népdalokkal és népies műdalokkal.
Az öreg király az erdőbe küldi lányait, hogy minél több málnát szedjenek. Így akarja megtudni, melyik lánya szorgalmasabb, leleményesebb, és kié legyen a korona. De csak az egyik lánya tér vissza. A király magát hibáztatja Amália elvesztéséért. A véletlen és egy csodafurulya segítségével azonban fény derül az igazságra. Ebben nem kis része van Brúnónak, az erdő összes málnája tulajdonosának, a juhászlegénynek és a koboldnak.
Szereplők: Juhászlegény, Udvaronc (CZAKÓ ÁDÁM) Bergengóciai Amália, Kobold (PLÁSZTÁN ANETT) Bergengóciai Eugénia (MÁDI PIROSKA) Bergengóciai Bendegúz Benő király, Brúnó a medve (BÉKEFI LÁSZLÓ)

Elvarázsolt királyfi
A mese a főszereplő kislány, Juliska (PLÁSZTÁN ANETT), kitartásáról és megpróbáltatásairól szól, aki elindul világgá, hogy megtalálja az ő királyfiját. Kalandos útja során találkozik az Ördöggel (CZAKÓ ÁDÁM), a gonosz Boszorkánnyal (MÁDI PIROSKA) és az öreg Kalózzal, akik különböző próbatételek elé állítják, melyeket a gyerekek segítségével teljesít. Végül elér a Királyfi birodalmába, akit a gonosz varázsló, Zobogány Buzogány varjúvá változtatott. A gyerekek ismét segítenek, megmentik a Királyfit, és felszabadítják a királyságot. A jutalom nem marad el, Juliska koronát, a gyerekek édességet kapnak.

Vitéz Katinka
Katinka, az öreg Gerecse lánya már eladósorban van, de határozott jelleme a kérőket elriasztja. Katinkát a többi lánytól eltérően nem a szövés és a házimunkák, hanem a kardforgatás és a vadászat érdekli!
Egy napon a király harcba hívja vitézeit - így az öreg Gerecsét is - az ismét betörő tatárok ellen. Katinka kihallgatja szülei beszélgetését és úgy dönt, hogy beteg édesapja helyett fiaként maga jelentkezik a királynál, hogy megvédje családja becsületét.
Apja vértjét és kardját magához veszi, és elindul kalandos útjára, melynek során találkozik az Udvari Bolonddal, a Fekete Lovaggal, és az Erdő Tündérével. Izgalmas feladatok és próbatételek során bebizonyosodik, hogy csak a szeretet és a bátorság számít. Katinka és vitéz batátai (a gyerekek) megoldják a rejtélyeket, teljesítik a próbatételeket, és eljutnak a királyi palotába is.
Szereplők: MÁDI PIROSKA, PLÁSZTÁN ANETT, CZAKÓ ÁDÁM

Lúdas Matyi
A Napraforgó Meseszínház új interaktív zenés produkciója humoros formában mutatja be, hogy egy furfangos szegénylegény (CZAKÓ ÁDÁM) hogyan jár túl a gazdag uraság (BÉKEFI LÁSZLÓ) eszén, és miként diadalmaskodik az ügyesség és az elszántság, a kapzsiság és a butaság felett. A cselekmény mozgatórugója Galiba az éneklő liba (PLÁSZTÁN ANETT), és persze a gyerekek. Sok vidámsággal, fordulattal tűzdelt darab remek zenékkel, népdalokkal. A vidám játék a kicsik nagy mulatságára szolgál, és még a szülők is remekül szórakoznak. Az anyuka és a javas asszony szerepét MÁDI
PIROSKA alakítja.

Hol vagy nyuszi? avagy a húsvéti kaland
Fruzsi a Húsvétról, a népszokásokról tanul az iskolában, amikor hirtelen megjelenik Tavaszmanó, aki épp a Húsvét szigetekre siet megmenteni a Húsvéti Nyuszit, aki nagy bajba keveredett. Fruzsi követi őt, és felajánlja a manónak, hogy segít neki. A szigeten találkoznak Vidámmal, a kék macskával, a kissé bolondos Ápril úrral, és a Tavasz tündérrel, a sziget új uralkodójával, aki sanyargatja a szigetlakókat és tömlöcbe vetette Húsvéti Nyuszit. Vajon sikerül-e Fruzsinak és a gyerekeknek megfejteni a rejtélyeket, teljesíteni a próbatételeket, és kiszabadul-e a nyuszi?
Szereplők: MÁDI PIROSKA, PLÁSZTÁN ANETT, CZAKÓ ÁDÁM

Óz, a varázsló
A klasszikus történet egyedi feldolgozása a bátorság, a gondolkodás, és a szeretet fontosságáról. Kap-e a Bádogember szívet, a Madárijesztő észt, a gyáva Oroszlán bátorságot? Haza jut-e Dorothy a hosszú út után? Mindenre
fény derül. Utazz együtt velünk, Óz birodalmában!

Télországi kaland
Fruzsi, a kíváncsi természetű lány régi vágya, hogy találkozhasson a Mikulással. Barátja, a Kerge Nyúl segítségével eljut Télországba, ahol sok minden megtörténhet. Itt a nemszületésnapokat ünneplik, találkozik egy kék macskával, akinek neve Vidám, de valójában szomorú. Ám a gyerekek egy közös játékkal felvidítják. És Kaktusz Krampusszal, aki a Jégkirálynő elnyomása alatt él...
Tudnak-e segíteni a gyerekek és Fruzsi ezen a fura birodalmon és lakóin? És vajon találkoznak-e a Mikulással? Nem kérdés! Hiszen minden mese jól végződik.
Szereplők: MÁDI PIROSKA, PLÁSZTÁN ANETT, CZAKÓ ÁDÁM

Tündérmanó
Fruzsi, a kíváncsi természetű lány régi vágya, hogy találkozhasson a Mikulással. Barátja, a Kerge Nyúl segítségével eljut Télországba, ahol sok minden megtörténhet. Itt a nemszületésnapokat ünneplik, találkozik egy kék macskával, akinek neve Vidám, de valójában szomorú. Ám a gyerekek egy közös játékkal felvidítják. És Kaktusz Krampusszal, aki a Jégkirálynő elnyomása alatt él...
Tudnak-e segíteni a gyerekek és Fruzsi ezen a fura birodalmon és lakóin? És vajon találkoznak-e a Mikulással? Nem kérdés! Hiszen minden mese jól végződik.
Szereplők: MÁDI PIROSKA, PLÁSZTÁN ANETT, CZAKÓ ÁDÁM

Bolondóci Boldizsár - Mátyás király udvari bolondjáról
Szülei papnak szánták Boldizsárt, de ő hazaszökik, sokkal jobban érdekli a bolondozás és a lustálkodás. Azt állítja magáról, hogy ő még a királynál is okosabb, neki már nem kell tanulni.
Anyja megunva léhaságát és bolondságait, elküldi otthonról. Szerencséjére útja Budára vezeti, ahol találkozik a királlyal, aki igencsak megkedveli az eszes, pimasz ifjút. Gyakran pengeélen táncol, de Ludmilla (Mátyás király szakácsnője), és Tibrili (a másik udvari bolond), no meg a gyerekek segítségével rendre kikerül a szorult helyzetekből. Sőt, Beatrix királyné is pártfogásába veszi. Gyors észjárásának és a gyermekeknek köszönhetően, megoldja a rejtvényeket, bátor tetteket hajt végre, melyek jutalmául nemességet és birtokot is kap a királytól.
A mesében a mondákból ismert kalandok is előtűnnek, de egy izgalmas, új történet tárul a nézők színe elé. Mindez sok vidám zenével, tánccal, fejtörőkkel színesítve felhőtlen szórakozást, élményt nyújt a gyerekeknek, és talán még a felnőtteket is megnevetteti.
Szereplők: BÉKEFI LÁSZLÓ, MÁDI PIROSKA, PLÁSZTÁN ANETT, CZAKÓ ÁDÁM

Utazás Meseországba
Az UTAZÁS MESEORSZÁGBA című gyermekkoncert mindazt nyújtja, ami lekötheti a gyerekek figyelmét, és szórakoztathatja is őket. Hiszen játékos, interaktív és jelmezes.
A koncert zenei anyagát a Napraforgó Meseszínház mesejátékainak dalai és néhány ismert mesemusicalsláger alkotják.

Csizmás, a kandúr

Az öreg molnár halála után legidősebb fia örökli a malmot, a középső az öszvért, a legifjabb pedig a macskát. De mihez kezdjen a szegény fiú egy kandúrral, aki az egérfogáson kívül semmire se használható. Igen ám, de ez a kandúr beszél, és rendkívül intelligens, okosabb még a gazdájánál is. Kezébe, azaz mancsába is veszi a dolgokat, saját maga és gazdája sorsát. Csizmát és kalapot varrat magának és vadászik fürjre, fácánra, nyúlra. Ellátja gazdáját élelemmel, és még a királynak is visz ajándékokat. De vajon megtérül-e ez a fajta szorgalom? Úr lesz-e a Csizmás kandúr? A jó mindig elnyeri méltó jutalmát - ezt tudjuk, de a sikerhez vezető út igencsak rögös, és a hatalmas varázslót is le kell győzni. Ha a gyerekek is segítenek nincs lehetetlen!
Tanulságos, izgalmas, interaktív, zenés mesejáték tánccal és játékkal fűszerezve, a Napraforgó Meseszínháztól megszokott igényességgel megírva és előadva.
Szereplők: PLÁSZTÁN ANETT, CZAKÓ ÁDÁM, MÁDI PIROSKA, BÉKEFI LÁSZLÓ

Manósuli

A Napraforgó Meseszínház kreatív alkotó művészei a karantén ideje alatt sem tétlenkedtek. Naponta új gyermekműsorral, a ManóSulival jelentkeztek, mindig új témákat felvetve, játékosan tanították az óvodás és kisiskolás gyerekek. A műsorokhoz új dalokat, dalszövegeket is írtak, például a színekről, a számokról, a zöldségekről, gyümölcsökről, az analóg óráról, vadállatokról, a méhekről és megszületett a Föld dala is. Új játékokat is kitaláltak! Ezeket egy csokorba szedték, így összeállt egy új, kb. 40-45 perces műsor.
Babó és Bibó manó játékosan tanítja, szórakoztatja a gyerekeket.
Szereplők: PLÁSZTÁN ANETT, CZAKÓ ÁDÁM

Nézze meg a Napraforgó Meseszínház galériát is!

 

Üzenetküldés

Amennyiben kérdése van vagy megosztaná velünk észrevételeit, véleményét, írjon nekünk bátran üzenetet!

Bejelentkezés

Hírlevél feliratkozás

Szeretnék értesülni az újdonságokról! (Hetente maximum 1, tájékoztató jellegű e-mail!)
captcha 
Megértettem és elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatót

Elérhetőségeink

Mikó Zsolt
Ügyvezető igazgató
06 30 985 2313
miko.zsolti@negyarc.hu 

Facebook
Instagram
Youtube

Please publish modules in offcanvas position.

Készítette: Mobilbarat.hu - Mobilbarát weboldal és webáruház